توضیحات

یوکا گیاهی عجیب و زیباست است که مثل ققنوس، از جنگل‌های سوخته در آتش، دوباره برمی‌خیزد و اگر گونه‌های مختلف آن‌را بشناسید، می‌توانید از ریشه تا برگ‌هایش را برای مصارف گوناگون خوراکی و بهداشتی استفاده کنید. با اینکه خانه اصلی گیاه یوکا سواحل، مناطق خشک و نیمه خشک حوزه کارائیب است، اما این گیاه آپارتمانی توانسته خودش را با اقلیم‌های گوناگون سازگار کند و ضمنا ژن این گیاه، پراکندگی گسترده‌ای را در سرتاسر جهان شامل می‌شود. یوکا برای گرده‌افشانی نیز سیستم جذابی دارد. این گیاه آپارتمانی با یک پروانه‌ی کوچک همکاری می‌کند، پروانه‌ای که می‌داند گرده‌ی گیاه را چگونه حمل کند و آن‌را به کجا برساند. گیاه یوکا در کنار زیبایی‌هایش جذابیت‌های دیگری هم دارد. از زمان‌های قدیم، بومیان آمریکا درباره گیاه یوکا به رازهای بسیاری دست یافته بودند. مثلا اینکه می‌توان از ریشه یوکا، ماده‌ای استراج کرد که مانند صابون و شامپو عمل می‌کند و یا با گل‌های برخی از گونه‌های یوکا، می‌توان سالادها و غذاهای گوناگون طبخ کرد. این روزها نیز سرآشپزهای بزرگ، با جدا کردن قسمت انتهایی گل‌های یوکا، از آن به‌عنوان ماده غذایی استفاده می‌کنند و بسیاری از مردم طعم آن‌را دوست دارند. جالب است بدانید که در زمان‌های گذشته، از برگ‌های نوک تیز یوکا، برای سوراخ کردن گوشت استفاده می‌شد و مردم پیش از نمک‌سود کردن غذاها آنها را از رگ‌های یوکا رد می‌کردند. این روزها گیاه آپارتمانی یوکا، در خانه‌ها و محیط‌های سربسته‌ی دیگر، در کنار انواع دکوراسیون‌ها جای می‌گیرد و با برگ‌های کشیده و خوش رنگش، جلوه‌ای نو به زندگی می‌بخشد.